Afvallen

Wat een bijzonder programma heeft Teun van de Keuken gemaakt over de afgrond van circulaire economie. Want waar blijven onze spullen nadat ze alle R’etjes zijn gepasseerd? Als repair niet meer mogelijk is en alleen nog uiteindelijk de afvalbak overblijft?

Bij het zien van de eerste aflevering bekruipt het ongeloof over het importeren van afval (1.300.000.000 kg per jaar) om de afvalverbrandingsinstallaties draaiende te houden. Daarnaast het enge gevoel dat er wordt gesproken over de oplossing voor de circulaire economie, want er worden immers nieuwe producten gemaakt van de grondstoffen (opvulling van wegen…). Of een geheel nieuwe berg gemaakt van de asla van de ovens, omdat het eigenlijk voor alle partijen geld opleverd (10.000.000 Euro). Hij legt netjes de vinger op de zere plekken (heeft er veel vingers voor nodig), want toezicht is wel heel marginaal.

De aflevering is hier te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *